|
|
Aktuálny čas je Str 08 Sep 2010, 13:07
|
Znovuzrodenie prototypov vynalezcu Nikola Teslu
| Autor |
Správa |
|
WhiniBB
|
 Re: Znovuzrodenie prototypov vynalezcu Nikola Teslu
Pure.mind ty mi prídeš strašne vsťahovačný človek a potom niektoré tvoje reakcie aj tak vyzerajú. Bez urážky, to som sa neposmieval, len podľa mňa táto téma k ničomu nevedie. Kritika ešte neznamená, že sa posmievam. Ideme tu riešiť "Znovuzrodenie prototypov vynálezcu Nikola Teslu"??? O čom to je, to mi vysvetli?! Ideme polemizovať o znovuzrodení?
|
| Uto 09 Mar 2010, 11:38 |
|
 |
|
rzelnik
Registrovaný: Ned 23 Aug 2009, 10:32 Príspevky: 402 Bydlisko: Myjava
|
Hej ľudkovia, nieže tak zhurta. Toto je diskusné fórum a je podľa mňa úplne v poriadku, ak niekto prispeje informáciou, s ktorou nemá žiaden konkrétny zámer a posiela ju len ako podnet na zamyslenie alebo zaujímavosť. Nemyslím si, že by malo byť povinnosťou ľudí s každým príspevkom vytvárať nový projekt. Je však trochu na škodu, že fórum je momentálne stále jediná časť webu v plnej prevádzke a tým pádom sa na fóre miešajú nezáväzné príspevky a zaujímavosti s dôležitými informáciami, ktoré sa týkajú smerovania hnutia a jeho projektov. Bolo by dobré čím skôr sprevádzkovať projektové fórum, aby sa to už nemiešalo. Dovtedy by mohlo pomôcť, keby sa autori príspevkov vyjadrovali jasnejšie, aby sa dalo z príspevku pochopiť, čo tým vlastne človek myslí - či hľadá spolupracovníkov na nový projekt, alebo chce len podnietiť diskusiu, alebo len posiela zaujímavú informáciu na preštudovanie alebo na inšpiráciu. To by mohlo zabrániť tomu, aby vznikala zbytočná nervozita, ktorá podľa mňa vyplýva iba z odlišných očakávaní ohľadom príspevkov do tohto fóra.
|
| Uto 09 Mar 2010, 12:23 |
|
 |
|
QucienT
Registrovaný: Pia 05 Jún 2009, 17:10 Príspevky: 234 Bydlisko: Prešov
|
Som rád, že aspoň rzelnik pochopil môj úmysel. Budem teda presnejší. V tej knihe sú vzadu spracované zdroje z ktorých čerpal autor. Mňa by zaujímalo, či sa na základe týchto informácií dá dostať k jednotlivým zrdojom, napr. prostredníctvom nejakej databázy. Alebo či by sa tu našiel nejaký chytrí "googlitel", ktorý by vedel vyhľadať tie materiály. Ďalej ma zaujíma, či by sa tu našiel niekto, kto sa zaoberá fyzikou, elektrotechnikou a podobne a mal by záujem experimentovať, najlepšie niekto z Východu. A tiež ma zaujímajú vaše návrhy na získanie financií na realizáciu experimentov. Ďakujem.
_________________ Škola by mala človeku pomôcť spoznať samého seba. It´s a New Day, it´s a New Way. Cíl je daný, cesta né. Myslím, že každý pozná svoju vlastnú pravdu. May The Force be with You
|
| Uto 09 Mar 2010, 21:51 |
|
 |
|
Pure.Mind
|
Prepacte, ale nie vzdy som v nalade na konstruktivne hodnotenie skutocnosti, ked sa rozhodnem prispiet na forum. Na to, co napisem vplyva vela inych veci, prosim brat vsetko s rezervou, tu na fore a aj v realnom zivote, aj tak z neho nevyviaznete zivi  Akurat som dopozeral Designing the future a myslim si, ze Jacque ma takisto vela prototypov, ktore este neuzreli svetlo sveta a mali by. Otazka je ako sa k nim dostat...
_________________ Najprv ťa ignorujú, potom sa ti vysmievajú, potom proti tebe bojujú, potom vyhráš.
Pomôž nám zlepšiť kvalitu fóra nahlásením neadekvátnej témy/príspevku (kliknutím na v pravom dolnom rohu). Ďakujeme!
|
| Str 10 Mar 2010, 14:52 |
|
 |
|
QucienT
|
pure.mind, to je v pohode...pokiaľ vnímaš okolitý svet a mysľou si ho ešte neopustil tak sa nemusíš za nič ospravedlňovať...
Nevidím dôvod, prečo by nemohla vzniknúť skupina ľudí, ktorá by sa zaoberala odtajňovaním doteraz utajovaných vecí, a ich aplikáciou do praxe, ktoré by nejakým spôsobom mohli ovplyvniť chod spoločnosti. Myslím si, že minimálne tie Teslove zmenia veľa vecí.
_________________ Škola by mala človeku pomôcť spoznať samého seba. It´s a New Day, it´s a New Way. Cíl je daný, cesta né. Myslím, že každý pozná svoju vlastnú pravdu. May The Force be with You
|
| Str 10 Mar 2010, 20:10 |
|
 |
|
WhiniBB
|
To by mohla, ale to je iná téma. Ono by bolo fajn keby niekto kto študuje vynálezy Teslu a má s nimi aj praktické skúsenosti tu urobil tému a napísal tam o čo presne ide a svoje skúsenosti. To, ale nie je o tom čo píšeš v téme.
|
| Štv 11 Mar 2010, 21:32 |
|
 |
|
QucienT
|
Máš pravdu, je to už iná téma ale snáď to bude podnetom pre niekoho, kto má viac skúseností a bol by ochotný spolupracovať.
|
| Štv 11 Mar 2010, 21:46 |
|
 |
|
prometheus
|
Ja by som možno smer Tvojich úvah QucienT rozšíril: a prečo len Teslu? A poďme ešte ďalej: predstav si, že by sme si časom, nemám na mysli len ZM-SK ale celoplanetárnu sieť ZM vedeli vytvoriť neustále aktualizovaný prehľad o riešeniach všetkých možných problémov, ktoré by mohli súvisieť so ZMenou. Vieš kam tým mierim? Po vzore Wikipédie si predstav toto: SKATAGIZOVALI BY SME VŠETKY DOSTUPNÉ RIEŠENIA podľa PROBLÉMOV, KTORÉ RIEŠIA. Keby sa naše projektové teamy mohli o takúto "databázu" opierať a aj by mohli do nej prispievať nebola by v tom obrovská sila? Ja si myslím, že k realizácii tohto projektu skôr či neskôr dôjde. Otázka len je: kto sa toho chytí ako prvý? Mohli by sme tento projekt ponúknuť do svetovej siete ZM my?:-)
|
| Str 17 Mar 2010, 12:11 |
|
 |
|
Gandalf
Registrovaný: Uto 04 Máj 2010, 12:45 Príspevky: 76 Bydlisko: Trnava
|
Som jeden z obdivovateľov Nicola Teslu. Renesancii jeho objavov a vynálezov však musia predchádzať mnohé zmeny v spoločnosti a ekonomike, pretože v prvom rade treba byť opatrný a zodpovedný. Nicola Tesla podľa môjho názoru predbehol svoju dobu aspoň o 300 rokov. Som ochotný vám ponúknuť spoluprácu na mnohých mojich projektoch. Musím vás však varovať, že vynálezy a technológie Nicola Teslu nepatria do rúk hocikomu.  Je veľa vecí o ktorých písať nebudem, ale Nicola Tesla pracoval aj na vývoji niektorých zbraní. Ak mi chcete pomôcť mám veľa návrhov a zlepšovacích projektov. Tiež som za využívanie čistej energie. Treba však začať postupne od najjednoduchších a najlacnejších projektov, ktoré nám budú postupne zarábať peniaze a využívať kombináciu viacerých zdrojov obnoviteľnej energie. Sú nové užasné projekty o ktorých sa zatiaľ nehovorí ale sú reálne. Ak mi pomôžete z projektami na úsporu vody, energie a získavanie energie z čistých a obnoviteľných zdrojov veľmi rád sa s vami všetkými ktorí prejavia záujem osobne stretnem. Z ľudskou spoločnosťou a čistými zdrojmi energie je to ako z rastlinou a vodou a hnojivom. Ak budete rastlinu polievať a hnojiť priveľmi tak jej uškodíte a môže aj zomrieť. Som ochotný pomôcť ZMene získať peniaze ak mi pomôžu pri vývoji projektov na využitie obnoviteľnej energie a budú ochotní investovať. Akceptujem však iba písomné zmluvy a všetky projekty budú chránené úžitkovými vzormi a patentami. Tiež chcem pomôcť ľuďom a nerobím to pre seba, ale bude treba chrániť autorské práva, ktoré nám môžu poskytnúť ďalšie peniaze na naše projekty a zároveň nám umožnia zabrániť krádežiam a kopírovaniu technických údajov a informácii aby sme sa vyhli zbytočným právnickym opletačkám.
_________________ Nevedomosť je najľahší spôsob ako manipulovať človekom. Pravda je jediná cesta ku skutočnej slobode.
|
| Uto 04 Máj 2010, 21:30 |
|
 |
|
QucienT
|
Ahoj Gandalf,
som rád, že reaguješ na môj príspevok, už som sa bál, že sa nijaký obdivovateľ Nikolu Teslu nenájde... Ako sám píšeš, že vynálezy a technológie Nicola Teslu nepatria do rúk hocikomu... Prečítal som si o ňom pár kníh a musím napísať, že máš pravdu. Čo navrhuješ, kde začať? Mohol by si sa bližšie vyjadriť k tým projektom na úsporu vody atď?
|
| Str 05 Máj 2010, 15:13 |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|